Segítsünk egymásnak!

Önkéntességet és adományozást koordináló oldal létrehozása

A 2019-ben felbukkanó COVID-19 vírus, amely súlyos pandémiát okozott világszerte, olyan intézkedéseket tett szükségessé, amelyekre korábban még nem volt szükség, így Magyarország Kormánya létrehozott egy akciócsoportot, amelynek feladata az volt, hogy segítse az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinációját, felkarolja az országszerte elindított civil mozgalmakat. Cégünk, a helyzetre való tekintettel felajánlotta, hogy ingyenesen elkészíti azt a weboldalt, amely segít a széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhető ötleteket és megvalósításokat eljuttani az arra rászorulókhoz. Így jött létre a https://segitunkegymasnak.hu/.

Van amikor segíteni kell, még ha nekünk sem könnyű. Nehéz időket élünk, amikor minden segítségre szükség van, mert sajnos a mostani helyzet lehet még rosszabb. Azért ajánlottam fel elsőként az önkéntes munkánkat, hogy ezáltal és közvetetten másoknak is lehetővé tegyük, hogy segítségüket felajánlhassák. Komoly a helyzet és én hiszek abban, hogy ha tudnunk, akkor kötelességünk segíteni.

— mondta Ljasuk Dimitry, a Pozitivo Digital ügyvezető igazgatója


Egy olyan oldalt hoztunk tehát létre, amelyen egy űrlap kitöltésével, egyszerű módon juttathatják el a felajánlást, ezeknek elosztásában pedig a hazai segélyszervezetek működhetnek közre. Az oldalon nyolc különböző alkategóriából lehet választani, úgy mint önkéntes munka, online oktatás, eszközök és szállítás felajánlása, szolgáltatások és informatikai segítség, ingatlan felajánlása, valamint véradás.

A weboldal gyors tervezését és a fejlesztést követően az oldalon majdnem 30 000 látogató és több mint 2500 felajánlás érkezett egy hétvége alatt.

 

Reméljük, hogy ezzel az önkéntes munkánkkal mi is hozzá tudtunk tenni ahhoz, hogy a közös társadalmi összefogásnak köszönhetően enyhíteni lehessen a koronavírus okozta problémákon és a nehézségekben minél több segítséget tudjanak nyújtani egymásnak az emberek, országszerte.