Recirquel sikersztori az Edinburgh Fringe fesztiválon

Online kampány a Recirquel Újcirkusznak az Edinburgh Fringe Fesztiválra

Feladat

A Recirquel Újcirkusz Magyarország első újcirkusza a világ leghíresebb művészeti fesztiválján, az Edinburgh Fringe Fesztiválon vett részt 2018 augusztusában. Feladatunk az előadás népszerűsítése volt, a fesztiválon ugyanis több ezer kulturális produkció közül kellett kitűnni.

 

Felhasználóbarát, nemzetközi  landing oldal

Nagyon rövid időn belül kellett készítenünk egy mobilra optimalizált, felhasználóbarát landing oldalt: videóval, érdeklődést felkeltő szöveggel, értékelésekkel, és a legfontosabb elemmel, a jegyértékesítés gombra invitálással. Természetesen az angolul megfogalmazott tartalom, a Google hirdetésszövegek és a Facebook bejegyzések menedzselése is feladatunk volt a UX-design alapelveknek megfelelő konverziógenerálás mellett.

Nemzetközi elérés

Korábbi kampányokról precedensértékű adatok alig álltak rendelkezésünkre, a kampányban pedig nemzetközi érdeklődőket kellett elérnünk, akik jórészt az Egyesült Királyság, de akár a világ bármely területéről is érkezhettek. A pontos érdeklődés feltérképezésével és területi célzással releváns potenciális látogatókat sikerült elérnünk.

Flexibilis kampánystratégia

A kampánytervezés szerves része munkánknak. A mérések beállítása, a kezdeti teszt-kampányok és elemzések után, a  leghatékonyabb csatornákra koncentráljuk a megjelenéseket, és az ügyféllel egyeztetve szükség szerint optimalizáljuk a kampánytervet, hogy a lehető legnagyobb konverziós eredményeket érjük el.

Eredmények

A speciális célcsoportunkból több mint 1,5 millió személyt értünk el, főként Nyugat-Európából. Közel 5 milliós hirdetésmegjelenéssel együtt a landing oldalra kattintók száma is óriási volt, de ami ennél is fontosabb, a jegyvásárlási konverzió kiemelkedően magas: 14,2%-os volt!

Telített előadások és pozitív visszajelzés

A feszített tempójú és nagyon rövid, másfél hónapos kampány meghozta az eredményét. Facebook és Google csatornákon rendkívül hatékonyan működtünk, amely a nagy látogatószám mellett pozitív szakmai elismerést is kapott.  

Több ezer produkció közül a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat kapta legjobb értékelést az idei Edinburgh Fringe Fesztiválon. Megtisztelő, hogy az általunk tervezett online kampánnyal mi is hozzájárultunk ehhez a sikerhez.