Tisza-tavi kalandtérkép - mi rajzoltuk

Szép, hasznos, játékos, valóban használható - ez volt a cél, amikor nekikezdtünk a rajzolásnak.

Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó is végre megkapta a már  megérdemelt gasztro térképét, ami sokkal több, mint gasztro térkép. Az Aktív Magyarország (Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ) kiemelt ökoturisztikai célpontként tekint a közel 50 éve épült víztározóra, ezért egy olyan térkép készítését kezdeményezte, amely játékosan és informatívan kalauzolja el az ember alkotta paradicsomba pár napra látogató turistát. A térkép megvalósításához bennünket kérték fel.

 

Azt volt a feladatunk, hogy a “nulláról” építsük fel, rajzoljuk meg a térképet és állítsuk össze, írjuk meg a teljes tartalmát. Felkutattuk a szolgáltatókat, vendéglátókat, beválogattuk a legfontosabb látnivalókat, amikről grafikai illusztrációkat is készítettünk. Összetett feladat, inspiráló kihívás, egy nagyon szép végeredményre törekedve.

"Tisza-tavi
Tisza-tavi kalandtérkép - térkép nézet
A térképnek köszönhetően az aktív pihenésre vágyó turisták átfogó képet kaphatnak arról, hogy mit érdemes megnézni, merre érdemes elindulni.

 

A Tisza-tavi Kalandtérkép célja, hogy az ide érkezőkkel megismertesse a tó vízrajzát, valamint bemutassa a legfontosabb turisztikai úticéljait, színvonalas gasztronómiai helyeit és persze a strandjait, kikötőit is.

 

Tisza-tavi Kalandtérkép
Tisza-tavi kalandtérkép - térkép nézet
A 127 négyzetkilométer területű, négy nagy medencéből álló Tisza-tó kiemelkedő természeti értékekkel rendelkezik és széleskörű kikapcsolódási lehetőségeket kínál. A tó környékén több mint 250 madárfaj él, a vízben pedig közel 60 féle halfaj található meg.

 

Ugyan a tóról már korábban is jelentek meg pontos méretaránnyal kartográfiai térképek, de a most kiadott Kalandtérkép küldetése teljesen más. Ezúttal a kirándulás, az aktív pihenés és az élmények játékos formában történő megjelenítése, valamint a legfontosabb turisztikai információk közérthető átadása volt a cél. Ezért a térkép nem a méretarányosságra törekedett, hanem érdekes helyszínek és útvonalak bemutatására.

Rajzos oldal
Tisza-tavi kalandtérkép - térkép nézet
A térkép egyik oldala vizuálisan mutatja be a tavat és a környék érdekes helyeit, látványosságait, a másik oldalon pedig részletes leírást, elérhetőségeket nyújt.

 

Az ingyenes térkép a Tisza-tó két biciklis körét is jelzi, melyek végig vízpart mentén haladnak. A rövidebb, 64 kilométer hosszú kör áthalad az idei évben az Év Kerékpárútjának választott Poroszló-Tiszafüred szakaszon is.

Rajzos oldal
Tisza-tavi kalandtérkép - leírások nézet
Összesen 28 vendéglátóhely, 28 látnivaló, 8 strand és 18 kikötő jelenik meg a térképen, emellett kerékpár, kenu, illetve SUP bérlési lehetőségekről is tájékozódhatunk.

 

TISZA-TAVI KALANDTÉRKÉP LETÖLTÉSE ITT (PDF) ››

 

Tisza-tavi Kalandtérkép 2021
Tisza-tavi kalandtérkép
A kalandtérkép 2021. június elején jelent meg a Tisza-tó 60 pontján terjesztve, illetve közel 200 000 példányban országos lapokba és magazinokba is behúzva.

 

A Pozitivo Digital Reklámügynökség azon munkatársai vettek részt a projektben, akik konkrét kötődésük van a Tisza-tóhoz, így elmondható, hogy a térképet helyiek készítették, igazán nagy odaadással. Maga a térkép pedig abszolút elnyerte mind a helyi lakosok, mind pedig a tóra látogató turisták tetszését. Nagy kincsé lett, így 2022-ben már biztosan újra kell nyomtatni, mert mind elfogyott. Sőt, elkészült az angol verziója is, így jövőre már a külföldről érkező turistákat is segíti. 

A kiadványban ingyenes volt a megjelenés. A vendéglátók közül csak azok a helyek kerültek be, akik Google értékelése legalább 4,5 pont volt.Aktívan a Tisza-tónál és a Hortobágyon kiadvány

Hírfolyam • 2021. 04. 09.

Az Aktív Magyarország “Aktívan itthon” kiadvány sorozatának legújabb tagját a Pozitivo Digital készítette. A 36 oldalas kiadvány célja, hogy kedvet csináljon az olvasónak ezen két aktív és ökoturisztikai célpont felkeresésére és aktív programjaira. Tovább

Tisztább levegőért forgattunk - HungAiry projekt

Hírfolyam • 2021. 12. 01.

A Herman Ottó intézet megbízásából egy különleges szemléletformáló, fenntarthatósággal foglalkozó videó sorozatot készítettünk felnőtt és gyermek célcsoportra optimalizálva. Tovább